| Startuj z nami | Dodaj do ulubionych | Księga gości | Forum dyskusyjne | Chat | Newsletter | Powiadom znajomego | Poczta | Facebook | Youtube | Google+ |
Polski English Deutsch
Wybrzeże Słowińskie Powiat Słupsk Kuchnia Słupska Chleb Słowiński ze smalcem i ogórkiem Karczma Słupska Karczma pod Kluką
- | - Słupska Gastronomia | Złote Patelnie | Mistrz Czarnecki | Tadeusz Szołdra | Słupski Chłopczyk | Najstarsza Pizzeria | Słowiński Placek | Słowiński Chleb | Publikacje | Księgarnie - | -
- | - Karczmy, restauracje i... - | - Przepisy: Przekąski | Polewki | Ryby | Ptactwo | Mięsiwa | Inne specjalności | Surówki | Sosy | Desery | Napitki | Napoje - | - Koszyk Regionalny - | -
- | - Kuchnia Zachodniopomorska | Kuchnia Nadmorska | Kuchnia Błękitna | Kuchnia Norda | Kuchnia Słowińska | Kuchnia Kaszubska | Kuchnia Pomorska | Kuchnia Kujawska - | -

Kuchnia Słupska Słupsk / Kuchnia Słupska / O portalu



"Umieć jeść - to umieć żyć!
Dobra kuchnia jest najlepszym sprzymierzeńcem szcżęścia!"
(Georgess Escoffier)


Wybrzeże Słowińskie zdobyło sobie szczególne miejsce w polskiej gastronomii. To tutaj powstała własna, niepowtarzalna kuchnia, którą później z różnym skutkiem - próbowano naśladować w kraju, a także za granicą.

Na regionalną kuchnię złożyły się dawne tradycje regionu, zamieszkałego przez Kaszubów, a także nowe przepisy, uwzględniające przyzwyczajenia i upodobania ludzi tu osiadłych od lat ponad czterdziestu.

I właśnie niniejszy turystyczny serwis poświęcony jest historii, przepisowm i gastronomii Wybrzeża Słowińskiego.

Serdecznie zapraszamy. :)



Web Informer Button